Denne butik bruger cookies og andre teknologier, så vi kan forbedre din oplevelse på vores websteder.

Gran Maestro, Primitivo De Manduria

110,00 kr.
Inkl. moms

Denne kraftkarl af en vin er skabt af en kendt vinmager med speciale i primitivo og viser potentialet af kvalitetsvin fra det varme apulien.
Stor og kompleks bouquet med fyldige noter af modne sorte frugter med hint af kakao og vanille samt tobak.

Serveringsforslag: Grill, Gris, Kalv, Okse, Ost, Tapas.

Mængderabat

Antal Pris Du sparer
6 99,00 kr. 66,00 kr.
12 95,00 kr. 180,00 kr.
Antal

Huset

Cielo & Terra (himmel og jord) er et familieejet vinfirma etableret tilbage i 1908. I dag er det 4. generation af familien Cielo, der styrer det efterhånden meget store vinfirma, som også er et kooperativ af mere end 2000 små vinbønder.

Her kommer druer ind til vineriet fra mere end 4000 hektarer jord, der i alt giver en årlig produktion på ca. 30 millioner flasker vin.

60% af produktionen bliver hvert år eksporteret. Vinfirmaet er beliggende i distriktet, Colli Berici (DOC), klods op af Valpollicella. Ud over at lave vine på ukendte regionale sorter som, Garganega, Tai Rosso, Cenerente og Turbiana, så dyrker man også Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot med flere.

Ciela & Terra arbejder i disse år også med at omlægge mange hektarer til bæredygtig produktion og økologisk dyrkning af druerne. De har også lavet en vinmark, hvor der eksperimenteres med druesorter, teknikker osv. for at finde metoder, steder og sorter til fremtidens vindyrkning, som grundet klimaforandringer inden for 20 – 30 år kan se meget anderledes ud end i dag.

Igennem hele processen kræves omhyggelighed. Det er meget vigtigt, at druerne ikke ødelægges inden tørringsprocessen. De hele drueklaser kommes forsigtigt i kasser og køres til en tørrehal (fruttaio), hvor klaserne enten lægges på måtter, kommes i åbne trækasser eller hænges op. Det er vigtigt, at der er luft omkring drueklaserne, så luften kan cirkulere omkring klaserne. Der er skarp kontrol med temperatur og luftfugtighed. Især i de første uger, hvor druerne indeholder megen vand.

I de gamle dage brugte man lofterne på vingårdene til at tørre druerne på, men det var svært at få en ensartet og kontrolleret tørring. Til appassimento uden for Veneto, tørrer druerne oftest 2 mdr. inden presningen/vinifikationen. Sukkerindholdet er hermed højt nok til at give den færdige vin en høj alkoholprocent samt den sødmefulde charme.

Vinen

Fyldig mørk rød farve, med intens duft der byder på noter af trøfler, brombær, modne blommer, der balancere med en lette pikante noter af kakao og vanilje. Som overgår til smagen hvor de frugtige nuancer udvikler sig til noter af blomme, kirsebær, skovbær, brombær. Vinen udvikler smagen i kombination med

Produkt information

Land
Italien
Område/Distrikt
Puglia
Producent
Cielo & Terra
Druemix
Primitivo
Årgang
2016
Alc %
14 %
Indhold
0.75 L
Lukning
Korkprop