Denne butik bruger cookies og andre teknologier, så vi kan forbedre din oplevelse på vores websteder.

Candelero Reserva

99,00 kr.
Inkl. moms

FØR PRIS 199 KR. PR. FLASKE. NU KUN 99 KR. PR. FLASKE.

Moderne vin lavet på druen Tinto de Toro. Under maceration processen ligger druerne i  24 timer ved lav temperatur (8 - 10 grader). Vinen undergår Malolactisk gæring i 16.000 Liters træfade. Efter gæringsprocessen kommer vinen på 16 forskellige franske og amerikanske nye fade, hvor de lagres i 18 måneder.

Kompleks, charmende vin, der har fylde, runde tanniner, afbalanceret syre. Klare noter af kirsebær, vanilje, kakao, peber, søde krydderier. Lang og vedvarende eftersmag.

Serveringsforslag: Grill. Kalv. Lam. Okse. Mellem & kraftige oste. Vildt.

Antal

Huset

I det nordvestlige Spanien ved Duero floden ligger Toro, der er centrum for en af de mest betydningsfulde vinregioner i hele Spanien.

Ingen har sat et større fingeraftryk på en hel vinregion end familien Fariña i Toro, hvor man siden 1942 har produceret vin. Manuel Fariña, søn af Salvador Fariña, er pioner og fader til vinregionen.

På et tidspunkt, hvor ingen i branchen havde tiltro til Toro som kvalitetsregion, omdannede Manuel Fariña Toro til en DO appellation, og han blev den første præsident for regionen.

Det er i dag Manuel Fariña og sønnen Bernardo Fariña, der står for produktionen. Toro har nærmest fået stjernestatus, efter at Robert Parker har udråbt området til et af de mest fremtrædende på den iberiske halvø.

I Toro området dyrkes der "Tinta de Toro". Her ligger vinmarkerne i 620m til 750m høje over havets overflade. Temperaturerne varierer fra -11º om vinteren til 36º om sommeren. Nedbøren er på omkring 350 - 400mm om året, og der er ca. 2600 solskinstimer om året.

Vinlusen (phyloxera) havde ikke megen succes i Toro i 1870-90´erne pga. den sandede undergrunden. Derfor har Fariña vinmarker, hvor stokkenes gennemsnitsalder er over 140 år. Enkelte vinstokke er mere end 180 år gamle.

Vinen

Candelero Reserva er et resultat af et perfekt mix af moderne tecnologi og over 60 års erfaring med vinfremstilling med den lokale Tinta de Toro variant. Moderne stil, innovativ og vel afbalanceret skabelse fra Bernardo Fariñas hånd. Druerne er fra over 60 år gamle Tinta de Toro vinstokke. En superlækker fadlagret rødvin, der allerede er blevet uhyre populær verden over.

Vinfremstillingen sker ved streng drue valg med fine, søde tanniner, lidt mere modne end normalt frugt. Kold maceration i 24 timer ved 8-10 grader. Alkohol fermentation ved 26 - 28º grader. Malolatic fermentation i 16.000 liters trætanke før vinen lagres i 18 måneder på en kombination af op til 16 forskellige franske og amerikanske nye egetræsfade. Et godt eksempel på den stadigt udviklende og innovative vine fra Fariña.

Smagsnoter: Moderne i stil, meget elegant, god balance og kompleks, hvor reservaens gamle charme møder Tinta de Toro kraft. Flot rød med stor duft konsentration af kirsebær, vanilje, sort peber og søde krydderier og kakao i duft og smagen er kraftfuld med ædle tannier med en subtil og lang forførende eftersmag. Den er en fantastisk vin.

Produkt information

Land
Spanien
Område/Distrikt
Toro
Producent
Fariña
Druemix
Tinto De Toro
Årgang
2012
Alc %
13,5 %
Indhold
0.75 L
Lukning
Korkprop