Denne butik bruger cookies og andre teknologier, så vi kan forbedre din oplevelse på vores websteder.
Vielles Vignes
  • Vielles Vignes

Xavier Vielles Vignon

120,00 kr.
Inkl. moms

Delikat vin af modne frugter så som blomme og krydrede noter, der har hint af lakrids. Alt dette kombineres med dejlige tanniner og en dejlig vedvarende eftersmag.

Serveringsforslag: Okse, kalv, lam, vildt, grillet retter samt stærke og faste oste.

Mængderabat

Antal Pris Du sparer
6 100,00 kr. 120,00 kr.
12 91,66 kr. 340,08 kr.
Antal

Huset

Xavier er rådgivende ekspert for en række af Châteauneuf-du-Pape’s største navne. Faktisk er det hele 65% af områdets producenter, der benytter sig af Xavier’s expertise. Også andre af Rhônedalens producenter, samt nogle stykker fra Languedoc, henter rådgivning hos Xavier. Kontakten med Rhônedalens bedste producenter placerer Xavier i en nøgleposition, der giver ham mulighed for at udvælge de druer, der kommer fra de bedste marker med gamle vinstokke.

Gamle vinstokke er ifølge Xavier alfa og omega indenfor vinfremstilling, og 90 år gammel Grenache, ditto Mourvèdre og Syrah er sød musik i vinelskerens øre!

Xavier ejer ikke en vinmark selv, men får vin fra de forskellige producenter, han er rådgiver for. Herefter blander han selv de forskellige vine, han producerer. Qua hans position som førende ekspert, ved han udmærket hvilke marker, han skal have hans råmateriale fra.

vinen

Dyrkes på gamle vinstokke, vinen er lavet på hovedsagelig Syrah og Granache noir, med en lille del Mourvédre. Skaber en dyb rød farve, men dybde noter af krydderier, mørke blåbær, kirsebær. Vinfremstillingen foregå i mindst 4 uger, hvortil at 60% af vinen lagres på cement tanke, der skaber en luftig vin. Det giver frugten fuld spil med de mørke noter, sammen med en delikat syre. 40% lagres på franske egetræsfade i 16 måneder. Det giver noter af peber, og en dybde der skaber en fyldig krop i vinen, sammen med en kompleks smags oplevelse. Dette skaber en nydelse af modne frugter, krydderier, lakrids og bløde tanniner.

I en kombination af lagringen og blanding af druerne, skabes der en unik oplevelse af en vin fra Cotes Du Rhone, hvortil at den mørke dybe smag, med klare noter fra fadlagringen, giver en unik dybte til området, smagen tager en med til markerne og høsten.

Produkt information

Land
Frankrig
Område/Distrikt
Cotes Du Rhone
Producent
Xavier Vignon
Druemix
Grenache, Syrah, Mourvédre
Årgang
2015
Alc %
14.5 %
Indhold
0.75 L
Lukning
Korkprop