Du SKAL være over 18 år for at handle på denne side.

Denne butik bruger cookies og andre teknologier, så vi kan forbedre din oplevelse på vores websteder.

Ved at trykke på krydset accepterer vores cookie politik, samt at du er over 18 år.

Italien

Rødvine fra Italien

Italien er sammen med Frankrig det vigtigste vinproducerende land i verden. Modsat de fleste vindyrkende lande, hvor produktionen kun finder sted i enkelte egne, har samtlige Italiens 20 geografiske regioner en betydningsfuld vinproduktion. Op mod 1,5 mio. ha vinmarker leverer hvert år 55-60 mio. hl vin.

Vindyrkning har fra før Kristi fødsel spillet en stor rolle i landets historie. Særlig havde Romerriget betydning for udbredelsen af vindyrkning, ikke alene i det nuværende Italien, men også i Vesteuropa. Gennem adskillige århundreder frem til slutningen af 1800-t. var de enkelte vine især et lokalt fænomen, idet kun yderst få italienske vine blev eksporteret. Utidssvarende teknik og mangelfuld ønologisk viden medvirkede til isolationen af Italiens vine.

Introduktionen af vinlove (DOC, DOCG, IGT) og enkeltpersoners indflydelse (fx Ricasoli og Antinori) har medvirket til en udpræget kvalitetsforbedring siden 1960'erne. Samtidig har en langt større åbenhed over for inspiration fra andre vinlande, herunder introduktion af nye druesorter og produktionsmetoder, uomtvisteligt højnet kvaliteten af de bedre vine. Fokusering på forhold som druekloner, mikroklima, temperaturkontrol under gæringen, lagring inden aftapning og større omhu ved aftapning har været vigtige forudsætninger for denne bedring i kvaliteten. Udbredelsen af internationale druer som cabernet sauvignon, merlot og chardonnay samt den udstrakte brug af nye egefade til de fineste vine er mere kontroversiel. På den ene side skabes der vine af høj kvalitet, men på den anden trues Italiens eget særpræg som vinland af denne internationalisering. Stadig er langt den største del af vinproduktionen dog baseret på traditionelle italienske druer, hvoraf de vigtigste er de røde sangiovese, nebbiolo og barbera samt den hvide trebbiano.

Italiensk rødvin - Shop de bedste rødvine fra Italien til lave priser

Italien

Der er 31 varer.

Viser 1-12 af 31 element(er)

Aktive filtre